2016. szeptember 7., szerda

Szerdai sziporkázás

Eladtuk az első meleg szenyát!! Szerdánként ilyen közösségi gyűlés szokott lenni az aulában, persze svédül, amiből egy kukkot nem értek, de ma gyertyás-meditációs szessön volt. Drogok és halál, valami ilyesmiről szólt. Szelfiket néztünk igazából 20 percig :D 
Rengeteget nevettünk ma is Kay-jal, néha a legkisebb dolgokon is fetrengő röhögőgörcsöt tudunk kapni. Nyilván ha ott vannak a többiek is, akkor meg főleg. Ebéd közben kitalálták az okosok, Ardian és Amin, hogy elrejtik Kay telefonját a saját pulcsija zsebébe. Na hát itt aztán ment a feltételezgetés és a mutogatás, vajh ki is tehette el :)
Arra is ma jöttünk rá, hogy van diáktanács a suliban, akikkel egymás munkáját kellene segítenünk. Meg is beszéltünk pár dolgot, taekwando tuti lesz, mert Amin, az afgán srác nagy harcművész. 
Ma tartották meg az első hivatalos svéd órát is. Hát meg kell mondjam elég fárasztó volt! Nem egyszerű a svéd kiejtés sajnos. A kedvenc részem az volt az órán, amikor a tanárunk Åsa azt magyarázta, hogy milyen jó a svéd mert ahogy írják a szavakat, úgy is kell kimondani. Mindezek után rögtön azt magyarázta hogy a "g" betűt kb legalább 5 féle módon ejthetjük attól függően mik vannak mellette :D
Fura volt amúgy így "visszaülni az padba". Kicsit hozzászoktam, hogy én vagyok aki tanít, nálam vannak a válaszok a kérdésekre, a nyelv ismerete. Jó is ez az érzés, de kicsit ijesztő is, mert nagyon nagyon régen voltam már ilyen helyzetben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése