2016. szeptember 22., csütörtök

Bokmässan i Göteborg

Csütörtökön korán reggeliztünk, hogy aztán hajnali 8-kor már mindenki a buszon ülhessen, amivel Göteborg (svéd kiejtéssel: Jöteborj) felé vettük az irányt. Ugyanis "könyvhét" van arra és a suli szervezett egy kirándulást. Teljesen abban a hitben voltam, hogy ez majd egy ilyen kisebb valami lesz, és kb csak mi megyünk a suliból meg esetleg néhány érdeklődő aki véletlen betévedt. Aztán már a buszon ülve valaki megemlítette, hogy ez kb a legnagyobb ilyen típusú rendezvény Svédországban. Amikor odaértünk rájöttem, ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna :D





Maga a bokmässan egy hatalmas arénaszerű épületben volt, ami úgy a TIK területének a háromszorosa. Hatalmas tömeg, bárhova néztünk könyvek, padlótól plafonig. Előadások, viták, bemutatók, dedikálások (!). Csak az, hogy körbeporoszkáltunk és rápillantottunk minden standra az volt 2 óra. Aztán persze rendesen is megnéztünk néhány helyet, volt külön manga stand és egy a fantasy könyveknek is. Na ott eléggé leragadtunk :)

A könyvek 85%-a természetesen svédül volt, viszont az "új-svédek"-re való tekintettel sok könyv volt arab nyelveken is, német könyvek is voltak. Két helyen találtunk csak angol könyveket is, ott bele-bele is olvastam egy-két könyvbe.
Miután megettük a kis szendvicsünket, rájöttünk, hogy emelet is van. Ami azt jelenti, hogy 2 óra további poroszkálás és könyvgusztálás. Az emelet nem volt akkora, mint a lenti rész és főleg különböző szervezetek kipakolásai voltak. Találkoztunk a finn EVS-es lánnyal is, kaptunk tőle kitűzőt meg egy csomó papírt, elmondta mit is csinál pontosan a szervezetük.
Délután 4-kor fáradtan de élményekkel tele indultunk haza. Mivel csütörtök van, filmeztünk is este, a Családi üzelmekre esett a választás, erre szavaztak a legtöbben :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése