2016. augusztus 23., kedd

Smör

Ma reggel megismerkedtem Kay-jal a német fiúval aki a következő egy évben a társam lesz az önkéntességben. Nagyon fiatal, frissen érettségizett Aachenben áprilisban. Aztán kikötött itt. Hihetetlen jól beszél angolul, németül, svédül is tud egy kicsit. Megbeszélésünk is volt rögvest 10-kor, Pärrel a mentorunkkal. Megbeszéltük ki mit szeretne, mik lesznek az alapvető dolgaink az ittlétünk alatt. Vannak kisebb projektötleteink, de először mindent le kell beszélni az igazgatóval is, mert hát mégiscsak ő a főnök itt :)
Ebéd után lassan elkezdtek jönni a beköltöző diákok is, már hasznosak is voltunk, mert a kolesz felelős néninek, Ulrikének segítettünk. Jöttek a családok, mi pedig körbevittük őket, megmutogattuk mi hol van. Elég meglepő volt, hogy a 8 házból 2 teljesen üres marad. Szóval nem leszünk olyan sokan mint vártuk, bár azért így leszünk néhányan. Főleg svédek jöttek természetesen tanulni, de elvétve akad egy-két nem helyi is.
A mi házunk például az "international house" mert van itt német, japán, lengyel, svéd is, valamint ugye a magyarok képviseletében én is. De vannak irak, afgán, palesztin diákok is, nigránsok is akik nem tudom honnan jöttek pontosan. Egy részük beköltözött, kb a fele az összes tanulónak. A másik fél az pedig valahol a környéken lakik, ezért ők úgymond bejárósak.
Lényegében ezzel telt a délután, hogy kísérgettük az embereket a campuson. Lespanciztunk néhány kedvesebbnek tűnő taggal, Frida az új szembe szomszédom lesz pl. Mirna a palesztin lány, akiről azt hittük nálunk fog lakni, de aztán mégse. Helyette egy Natalie nevű svéd lány jön valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése