2016. augusztus 25., csütörtök

Nanig

A suli tényleges első napján még nem voltak órák, inkább ilyen ismerkedős nap jellegű túrára mentünk. Reggeliztünk, fél 9kor kis tájékoztató után neki is indultunk a tó körül, kisebb csapatokba verődve. Kaptunk egy rövid feladatsort, vicces de beugratós kérdésekkel. Ilyen sző, fon nem takács jellegű kérdések voltak. Pl mi az ami egyszerre magas az égben és alacsony a föld alatt? - A fa. Nyilván svédül van is értelme, így lefordítva nem olyan átütő :D
A sulitól 40 percnyi járóföldre van egy sportkomplexum, ott volt a tízórai és a pihenő. Kávézgatás után csoportokba rendeztek minket, majd körforgás szerűen különböző állomásokon kaptunk feladatokat. Volt matekos tippelős, geometriás, gyorsasági, kicsi fizika és irány meghatározás, Fun with Flags és tésztasaláta ebédre. Nagyon jól éreztem magam, pár újabb emberrel megint lespanciztam :)
Délután-este megint teáztunk a házban, most a japán lányokkal beszéltünk a japán rejtelmeiről, illetve hogy ki milyen zenét hallgat, milyen filmeket szeret. Kb egyforma az ízlése filmek terén a háznak, szupi kis filmesteket fogunk szervezni Kay-jal! Rengeteget nevettünk, kipróbáltunk csomó japán kaját, mert hoztak magukkal a lányok otthonról. Ittunk ilyen fura sós zöld tea szerűséget, amit tengeri moszatból csinálnak és kint ezt isszák. Nagyon fura íze volt, mintha forró sós tengervizet ittam volna. Hoztak zöld teás KitKatot is, az viszont nagyon finom volt! Tengeri moszatot szárítva is esznek, kis csíkokra fel van vágva és így pár percig rágni kell. Elsőre furának tűnik, a kis zacsiban a sok zöldes bigyó, de meglepően jó az íze. Kipróbáltuk a Marabu (legismertebb svéd csokicég) Lakrids (feketecukor - alias medvecukor) ízű csokiját is, de az annyira nem jött be.
Eléggé fárasztó volt a sok séta, meg feladatok, azt hiszem ma korán alszok is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése