2016. augusztus 30., kedd

Keddi kávézgatás

Kedden délelőtt végre tényleg megkezdtük a munkát, még segítséget is kaptunk, mivel a különböző csoportok be vannak osztva és minden héten másik osztály küld nekünk 2 embert segíteni. Csináltunk egy csomó kávét, szendvicset, kipakoltuk a sütiket, aztán csak vártunk. Nagyon élveztem az első napot, habár annyira vészesen sok dolgunk nem volt.
Megbeszéltük a német kurzust Pärrel és Tellingével, hogy igen, szeretnénk tartani mindenképpen. Délután pihentünk egy kicsit, után mentünk az első óránkra! Mivel egy évet vagyunk itt, svéd nyelv órára is kell járnunk. Minden héten szerdán van az óra, előtte kedden pedig ilyen tanszoba/korrepetálás jelleggel van délutáni foglalkozás amire bárki beülhet. Mentünk is szépen, kiválasztottuk a könyvet amiből tanulni fogunk, megnéztük a számítógépes segédprogramokat és az Erasmusos nyelvprogrammal is foglalkoztunk. Amivel szerintem elég sok időt fogok szabadidőben is tölteni, mert minden hónapban, ha jól megoldod a feladatokat és legalább 5 órát tanulsz, akkor részt vehetsz a sorsoláson. Szeptemberben repülőjegy utalványt lehet nyerni a Ryanairhez, ami szerintem elég szupi.
Este skypoltunk Apival és Minnával, akik felhívták a figyelmem, hogy nem teljesen tiszta miért is ilyen random az összes bejegyzéscím. Mivel szerintem kevés svédebb dolog van az IKEA-nál, ezért a bejegyzéscímek IKEA bútorok és egyéb termékek nevét kapták. Bár lehet hogy mostantól inkább valami érthetőbb fantázianevet adok neki és akkor talán tisztább lesz :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése