2016. augusztus 26., péntek

Jordgubb

Programmentes péntek. Merthogy ma senkinek nincs órája, csak ilyen "elbeszélgetést" tartanak a tanárok. Minden diákkal személyesen beszélnek 15-20 percet, mit terveznek az évre, hogy érzik magukat. Ami szerintem tök jó, mert legalább jobban megismerik egymást, ha már egész félévben egymást nézik majd.
Ebéd után levonultunk a boltba, a helyi Ica (Ikká) a legnagyobb az adott két bolt közül. Csomó fura dolgot árulnak, például literes kartonos levest, fura felvágottakat, tubusos krémkaviárt, Pick szalámit, csupa kockacukor de semmi rendes kilós cukor, krumplit nagy dobozokban. Viszont mindenki atom kedves, állandóan mosolyognak és segítenek ha baj van. Miután visszaértünk, mindenki eléggé elfáradt, mert azért vettünk pár dolgot. Én például spéci svéd vegyes bogyós gyümölcs szörpöt, mert valami hihetetlen finom. Vettünk pár kekszet is, hogy legyen az esti fikákra. Hazaértünk és már ment is a fika. Johanna, aki finn eredetileg, de tavaly óta ilyen kisegítő tanár szerűség, hozott egy kis maradék sütit a tanári találkozóról és vele sztorizgattunk egész este. Meséltek az előző évről, hogy hogy mennek az órák, kirándulások, stb.
Hétvégére nem sokan maradtak a suliban, szerintem a többség hazament. Na de majd kiderül végül hányan maradtunk. Holnap duriba megyünk, mert a helyi menő turkáló holnap nyit újra. Úgyhogy jó korán elindulunk, hogy nyitásra mindenképp ott legyünk!
Amúgy egész nap "forróság" volt, egészen komoly 27 fok. Nem tűnik soknak az otthonihoz képest, de itt sokkal párásabb a levegő ezért azért rendesen megizzadtunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése